Odchudzające właściwości cebuli

3

W walce z nadmiernymi kilogramami liczy się każde wsparcie. Znacznie łatwiej przychodzi nam gromadzenie zbędnej tkanki tłuszczowej niż jej spalanie. Utrata wagi nierzadko wymaga od osoby odchudzającej się ogromnej dyscypliny, wytrwałości i wielu wyrzeczeń. Nic więc dziwnego, że kiedy pojawia się możliwość wsparcia procesu odchudzania i sprawienia, ze stanie się on łatwiejszy czy, że szybciej zauważymy efekty naszej ciężkiej pracy nad ciałem, chętnie po nie sięgamy. W ostatnim czasie sporo mówi się o odchudzających właściwościach cebuli. Warzywo to towarzyszy nam od wielu wieków. Najczęściej kojarzymy nam się ze smacznym dodatkiem do potraw i nieocenionym lekiem na początki przeziębienia. Okazuje się jednak, że w niepozornej cebuli drzemie większy potencjał, niż można by się spodziewać. Przedstawiamy kilka ważnych informacji o cebuli. Z pewnością zaciekawią one osoby na diecie. W końcu cebula jest zdrowa, zbawienna dla naszego organizmu, a przy tym smaczna.

Cebula – chromowa królowa warzyw

onion-bulbs-84722_640Zanim na rynku farmaceutycznym pojawiło się tysiące produktów, które mają wspomagać zrzucanie nadmiaru kilogramów, niekwestionowanym królem tabletek na odchudzanie był chrom. Doskonale blokuje on apetyt na słodycze, poprzez kontrolę poziomu glukozy we krwi. Badania pokazują, że cebula zawiera spore ilości chromu, przez co doskonale obniża naszą chęć sięgnięcia po słodycze. Zazwyczaj to właśnie słodkości najbardziej brakuje nam na diecie. Podgryzając cebulę znacznie łatwiej poradzimy sobie z nieustępliwą chęcią zjedzenia czegoś słodkiego. I nie musi to być cebula w czystej postaci. Wystarczy, że wkroimy ją do sałatki czy położymy na kanapce.

Cebula – błonnik, błonnik i błonnik

Każdy kto walczy z nadwaga doskonale wie, że nie da się schudnąć nie uwzględniając w swojej diecie dużych ilości błonnika. W sklepach znajdziemy nawet specjalne granulaty błonnikowe, które dostarczą potrzebnej dawki tego składnika. Zamiast zajadać niezbyt smaczne granulki błonnikowe, postawmy na smaczną i skuteczna naturę. Cebula zawiera ogromne ilości błonnika. Naukowcy udowodnili, że dania, które mają w swoim przepisie cebulę, znacznie szybciej przynoszą nam uczucie sytości. Jeśli więc nasze posiłki będą miały w sobie cebulę, zjemy ich znacznie mnie. Poza tym cebula robi tzw. sztuczny tłok. Wydaje nam się, że sałatki czy mięsa jest dużo jeśli towarzyszą im spore ilości cebuli. Cebula jest niskokaloryczna, więc całe danie także staje się dietetyczne. Dodatkowo ogrom zawartego w cebuli błonnika wspomaga pracę układu trawiennego i nie musimy się obawiać wzdęć czy problemów z wypróżnianiem.

Cebula – zamiennik ostrych przypraw

Cebula posiada bardzo wyrazisty, ostry smak. Ciężko znaleźć warzywo, które byłoby równie aromatyczne i przepełnione smakiem jak ona. Dzięki temu jedzenie cebuli pozwala zaspokoić apetyt na ostre i wyraziste w smaku potrawy. Osoby zaczynające dietę często narzekają na mdły smak dietetycznych dań. Dodając cebulę zapewniamy sobie smaczny posiłek, bez dodawania dużych ilość kalorii. Poza tym cebula jest też ostra w smaku, co sprawia, że jesteśmy w stanie zjeść jej niewiele, a czuć się najedzonymi. Małe, ale częste porcje to klucz do zrzucenia zbędnych kilogramów.

Cebula – naturalne wsparcie organizmu

Wiele osób, które rozpoczynają walkę ze zbędną tkanka tłuszczową popada w przesadę. Tak bardzo chcemy stać się szczupli i atrakcyjni, ze zapominamy o zadach zdrowego odchudzania. Drastyczne diety, bardzo wymagające treningi i ciągłe liczenie kalorii, sprawiają, że nasz organizm jest nadmiernie wyeksploatowany. Niezwykle istotna kwestią, jest dostarczenie mu wsparcia w postaci witamin i mikroelementów. Najczęściej, kiedy organizm daje nam znać, że brakuje mu witamin udajemy się do apteki i kupujemy suplementy diety. Tymczasem natura proponuje nam bogactwo potrzebnych substancji w przystępnej dla organizmu formie. Cebula zawiera takie potrzebne związki jak flawonoidy, tiosulfinatami oraz ogromne ilości witaminy C. Ta ostatnia ma duży wpływ na wygląd naszej skóry i pomaga powstawaniu popękanych naczynek. Tzw. pajączki są zmorą osób intensywnie ćwiczących. Lata badań nad cebulą pokazały, że ma ona realny wpływ na eliminację takich problemów zdrowotnych jak: nadciśnienie tętnicze, choroby układu sercowo-naczyniowego, podwyższony poziom cholesterolu we krwi czy stany zapalne organizmu. Jej regularne spożywanie zapobiega powstaniu niektórych nowotworów, np. raka jelita grubego oraz hamuje utratę gęstości kości u kobiet po okresie menopauzy. Trudno więc przecenić zbawienny wpływ cebuli na nasz organizm.

GC_600x800_1

Zapraszamy do zapoznania się z rewolucyjnym preparatem odchudzającym. Green Coffee Plus powstał z myślą o ludziach chcących raz na zawsze zgubić zbędne kilogramy. Łatwo, szybko i bezpiecznie.

Ziarna zielonej kawy, których powstaje ekstrakt, zawierają substancję znaną od lat ze swoich odchudzających właściwości. Umożliwia ona bezpieczny, pewny i sprawdzony sposób regulacji wagi ciała. Zielona kawa jest pomocą w działaniu układu pokarmowego, krwionośnego, ma oczyszczający wpływ na organizm. Sprawia to, że ciało w naturalny sposób odmładza się. Nie ma niczego dziwnego w fakcie, że zielona kawa bije wszelkie rekordy popularności na całym świecie.

Aby dowiedzieć się więcej kliknij na: link do strony producenta.

Im mniej przetworzona, tym lepiej

Cebula ma ogromne właściwości zdrowotne i odchudzające. Aby jednak mogła skutecznie zadziałać na nasz organizm, musimy dać jej szanse. Dlatego starajmy się spożywać ja w jak najmniej przetworzonej formie. Obróbka termiczna eliminuje wiele pozytywnych związków zawartych w cebuli, np. znacząco obniża poziom witaminy C. Nie bez przyczyny nasze babcie i mamy podawały na syrop z cebuli, wyciskając go z warzywa, a nie np. gotując. Surowa, pokrojona cebula jest uniwersalnym dodatkiem do sałatek, mięs, innych warzyw, a nawet jako samodzielna przekąska. Jej charakterystyczny, niezbyt przyjemny zapach można łatwo zneutralizować guma miętową. Warto poświęcić wrażenia zapachowe na rzecz zdrowotnych i dietetycznych właściwości cebuli.

Odchudzające właściwości cebuli
5 (100%) 1 vote

Discussion3 komentarze

  1. Cebula i czosnek to naturalne antybiotyki, choć nie wszyscy mają o nich wiedzę. Warto wysilić się nieco i przeszukać internet. Wiele infekcji może być z powodzeniem leczonych przy pomocy cebuli i czosnku. A zatem jeśli natura oferuje nam lekarstwo na wyciągnięcie ręki, to nie ma się co obawiać. Nie zaszkodzi spróbować, jeśli cebula z czosnkiem może nam jedynie pomóc.

  2. Stosowałam 3 tygodniową dietę odchudzającą, której podstawą było spożywanie warzyw cebulowych. W grę wchodzą takie warzywa jak cebula, por, szczypiorek i czosnek. Warzywa cebulowe mają wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej, są źródłem witamin takich jak witamina C i witamina B. Dieta cebulowa dzięki swojej skuteczności bardzo poprawiła mi zdrowie i kondycję. Schudłam 5kg, czuję się lepiej, poprawiły się także moje wyniki badań cholesterolu.

  3. Po swoim doświadczeniu mogę stwierdzić, że cebula znacząco poprawiła wygląd mojej skóry dzięki zawartej w niej witaminie A. Zawarta w niej witamina PP uregulowała mój poziom cholesterolu we krwi, a dzięki witaminie C, wzmocniła się moja odporność. Przeczytałam i również zgadzam się z tym, że cebula usuwa nadmiar wody z organizmu i przyspiesza wydzielanie soków trawiennych.

Leave A Reply